ESTHELIGNE 

Hypnotherapie 

Zwangerschaps- en geboorteprogramma

Tijdens het geboorteprogramma ligt de focus op zwangerschap en bevalling en wordt gewerkt met de aanstaande moeder en met de baby.


Met behulp van ontspanningstechnieken wordt er een gevoel van ontspanning/comfort opgewekt in het gebied vanaf de knie tot de top van de baarmoeder.  Daardoor kan in dat gebied een volledige en natuurlijke vorm van verdoving optreden.  Zo blijft de aanstaande moeder mobiel en comfortabel tijdens de weeën en de bevalling kan dan pijnloos, vlot en ontspannen gebeuren.


Het mooie van dit geboorteprogramma is dat de moeder al op een vroeg moment tijdens de zwangerschap in verbinding kan staan met het kindje. Er treedt als het ware een communicatie mogelijkheid op, tijdens de zwangerschap.  Sommigen zullen dit rationeel willen verklaren dat er via het onderbewuste gecommuniceerd wordt. Diegenen onder ons die geloven dat er meer is tussen hemel en aarde, zullen daar een andere liefdevolle verklaring voor geven. Voor elk wat wils dus.

Door ontspanning en hypnose wordt er voor gezorgd dat moeder en kind naar elkaar toe groeien en een sterke verbinding en bewustwording ervaren van elkaar, zowel voor als na de geboorte.  Een kind dat liefdevol ter wereld komt, bij een moeder die zich waardevol en gelukkig voelt…dat kan alleen maar ten goede komen van het gezin en de maatschappij.


Het Geboorteprogramma bestaat uit 5-6 sessies met tussenpose van enkele weken.

Tijdens de sessies leer je verbinding te maken met je baby. Daar heb je veel voordeel van, zowel voor, tijdens als na de geboorte. Zelfs het draaien van je kindje vlak voor de bevalling kan hiermee opgelost worden, zodat hij/zij in de juiste positie voor de bevalling ligt. Het contact met je kindje is immers een gewoonte geworden een tweede natuur.

Na elk consult krijg je oefeningen mee die jij je eigen kan maken. Zodat jij steeds gemakkelijker en sneller in hypnose kunt gaan en jij je kan voorbereiden op de bevalling. Hierdoor raak je steeds meer vertrouwd met hypnose én je lichaam. Het doel is om zo ontspannen en fijn mogelijk je kindje geboren te laten worden.


Voordelen van het Geboorte Programma op een rijtje:

-Ontspannen zwangerschap zonder bijkomende kwalen

-Vertrouwen in je lichaam tijdens de zwangerschap en de geboorte

-Sterke band opbouwen met je kindje

-Krachtige technieken om een diepe ontspanning te creëren

-Natuurlijke manier van plaatselijke verdoving (pijnbestrijding)

-Geschikt voor thuisbevalling en bevalling in het ziekenhuis


Opbellen