ESTHELIGNE 

Veel gestelde vragen hypnotherapie

Kan iedereen gehypnotiseerd worden? 

Iedereen met een normale intelligentie kan in hypnose.  Echter, een hypnose-sessie kan alleen plaatsvinden als je dat zelf wilt. Een hypnotherapeut is de begeleider bij het proces van zelfhypnose. Hij/zij kan er voor zorgen dat je snel een staat van hypnose bereikt waardoor suggesties worden aanvaard en direct in het onderbewuste kunnen worden vastgelegd. Als je niet gehypnotiseerd wil worden, kan een hypnotiseur je niet in een staat van hypnose brengen.

Wat voel ik in hypnose? 

Het in hypnose zijn kent verschillende gradaties; er wordt wel gesproken van een lichte of diepe hypnose. In een diepe hypnose onstaat een natuurlijke vorm van anasthesie (pijn wordt veel minder of niet meer gevoeld). Er zijn allerlei gevoelens die geassocieerd worden met hypnose, zoals je armen en benen die licht of zwaar aanvoelen, prikkelingen of tintelingen voelen, extra moeten slikken, etc. De meeste mensen zijn dagelijks meerdere keren in een natuurlijke vorm van hypnose, bijvoorbeeld bij het geconcentreerd lezen van een boek, het ingespannen kijken van een film of tijdens het autorijden (highway hypnosis). In hypnose worden alle zintuigen versterkt en werken beter. Je kunt alles blijven horen terwijl je in een staat van hypnose bent, in het bijzonder de stem van de hypnotiseur. Je verliest dus nooit zelf de controle.

Kom ik altijd terug uit hypnose? 

Je komt altijd terug uit hypnose, hetzij doordat de hypnotiseur je terugbrengt, hetzij doordat je jezelf uit de staat van hypnose haalt. In uitzonderlijke gevallen val je in slaap en word je daarna gewoon wakker.

Kan ik dingen doen die tegen mijn zin zijn, terwijl ik in hypnose ben? 

Het antwoord is simpel, nee. Terwijl je in hypnose bent blijf je in staat om te beslissen over je eigen wil. Er is een beschermend deel in jezelf dat ervoor zorgt dat alleen aanvaardbare suggesties worden opgenomen.

Hoe verder? Als er nog vragen blijven die niet zijn beantwoord, of je twijfelt of hypnose voor jou kan werken, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik sta je graag te woord bij vragen over hypnose.
 

Opbellen