Estheligne       Hypnotherapie Etten-Leur
Endermologie, hypnotherapie en voedingsadvies

De vooroordelen over hypnotherapie

Rondom hypnose bestaan veel misverstanden en onjuiste vooroordelen. De meeste daarvan komen voort uit ‘hypnose shows’, waarbij mensen aan de wil van de hypnotiseur lijken overgeleverd. Maar je moet weten dat voorafgaand aan die shows vrijwilligers worden geselecteerd die gemotiveerd zijn om plezier te hebben en gek te doen. Dergelijke showhypnose heeft niets te maken met de hypnose zoals die wordt toegepast in hypnotherapie.

Het woord hypnose is afkomstig van het Griekse woord ‘hypnos’, dat slaap betekent. Hypnose is echter geen slaap: in trance blijf je bewust en alert. Het is een toestand van diepe ontspanning en concentratie, die eerder raakvlakken heeft met yoga en meditatie. Je krijgt extra controle over jezelf, in plaats van de controle te verliezen. Ieder gewenst moment kun je zelf uit de trance komen en terugkeren naar het normale bewustzijn. Niemand hoeft dus bang te zijn niet meer uit een hypnose te kunnen komen.

Een hypnotherapeut kan niemand onvrijwillig hypnotiseren. Hypnose kan alleen ontstaan vanuit een vrijwillige samenwerking. Hypnose is daarom in zekere zin altijd een vorm van zelfhypnose. Iedereen die dat wil kan een bepaald niveau van trance bereiken.

Hypnotherapie is snel en doeltreffend

Hypnotherapie is een bijzonder snelle en doeltreffende manier om aan mentale en soms ook lichamelijke problemen te werken. Een OMNI hypnotherapeut heeft in de regel 1 tot 3 sessies nodig om een probleem sterk te verminderen of zelfs op te lossen. OMNI hypnotherapeuten helpen om de oorzaak van het probleem te vinden en op te lossen in plaats van de symptomen en gevolgen van een probleem te bestrijden.

   
Je blijft alert en bewust aanwezig tijdens een sessie

Als hypnotherapeut help ik je in trance te gaan, waardoor er een therapeutisch effect ontstaat. Je 'observerende ik' blijft, net als in de alledaagse trance, op de achtergrond aanwezig. Tijdens de hypnotherapie heb je altijd alles zelf in de hand en onder controle. Want als je het nodig vindt kun je onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken en reageren.