Estheligne
Endermologie, hypnotherapie en voedingsadvies

Afvallen met hypnotherapie

Afvallen met hypnose is misschien niet waar je als eerste aan denkt als je wilt afvallen. De meeste mensen denken eerst aan diëten, sporten, vasten en alles wat je moet doen om je streefgewicht te bereiken. Soms lijkt dit een onbegonnen taak.

Als je al van alles hebt geprobeerd om "nee"te zeggen tegen die chocoladereep of dat schepje suiker, maar het wil maar niet lukken, dan komen veel mensen op het punt om eens op een andere manier naar het probleem te kijken.

Waarom ben ik zo verslaafd aan suiker, vet of zout eten? Waarom vind ik het lastig om minder te eten? Wat maakt het moeilijk voor mij om te gaan sporten? Waarom beweeg ik niet meer terwijl ik weet dat dat een van de stappen is om af te vallen. Waarom zet ik eigenlijk niet álle stappen om af te vallen maar kies ik er maar één? Wat is er mis met mij?

Deze vragen kunnen je heel onzeker maken waardoor je het probleem nog steeds niet oplost. Vaak ga je op zoek naar de oorzaak van je probleem.

In sommige gevallen is het heel belangrijk om naar de oorzaak van het probleem te gaan als dit iets complexer is dan "Ik vind patat gewoon lekker". In zo'n geval kan hypnotherapie een manier zijn om terug te gaan naar de oorzaak om te zien hoe je hier een ander gevolg aan kan geven dan je tot nu toe gedaan hebt. Bij dit soort oplossingen is hypnose door een professional van belang.

Overtuigingen over afvallen

Als je jezelf vragen gaat stellen over waarom het je niet lukt om af te vallen kom je erachter welke overtuigingen jij hebt over afvallen. Een paar overtuigingen over afvallen en waarom het niet lukt kunnen zijn:

- ik heb het te druk om te sporten

- ik krijg geen verzadigd gevoel van gezond eten

- gezond eten is te duur

- het duurt te lang om gezond eten klaar te maken

- gezond eten is niet lekker

- afvallen duurt te lang

- ik ben het niet waard om af te vallen

Door hypnotherapie is het mogelijk om de overtuigingen die jij hebt over afvallen te veranderen. Het maken van de juiste beslissingen wordt door hypnotherapie eenvoudiger waardoor het afvallen gemakkelijker gaat.

Hypnotherapie heeft veel voordelen voor de aanpak van overgewicht. Hypnotherapie zorgt voor een permanente wijziging in het doen, laten en denken van mensen met overgewicht. Hypnotherapie zorgt niet alleen voor een gezondere levensstijl, het zorgt ook voor een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.