ESTHELIGNE 

Afvallen met hypnotherapie

Afvallen met hypnose is misschien niet waar je als eerste aan denkt als je gewicht wilt verliezen. De meeste mensen denken eerst aan diëten, sporten, vasten en alles wat je moet doen om je streefgewicht te bereiken. Soms lijkt dit een onbegonnen taak.

Als je al van alles hebt geprobeerd om "nee" te zeggen tegen die chocoladereep of dat schepje suiker, maar het wil maar niet lukken, dan komen veel mensen op het punt om eens op een andere manier naar het probleem te kijken.

Waarom ben je zo verslaafd aan suiker, vet of zout eten? Waarom vindt je het lastig om minder te eten? Wat maakt het moeilijk voor je om te gaan sporten? Waarom sport of beweeg je niet voldoende terwijl je weet dat dat nodig is om af te vallen? Deze vragen kunnen je heel onzeker maken terwijl het probleem nog steeds niet is opgelost. Als je dan gaat nadenken over de oorzaak van je probleem, merk je dat de oorzaak van je overgewicht misschien iets complexer is dan "Ik vind patat gewoon lekker". In zo'n geval kan hypnotherapie een manier zijn om de oorzaak te achterhalen en op te lossen waarna het vaak gemakkelijker is om af te vallen. 

Overtuigingen over afvallen

Als je jezelf vragen gaat stellen over waarom het je niet lukt om af te vallen kom je erachter welke overtuigingen jij hebt over afvallen. Een paar overtuigingen over afvallen en waarom het niet lukt kunnen zijn:

- ik heb het te druk om te sporten

- ik krijg geen verzadigd gevoel van gezond eten

- gezond eten is te duur

- het duurt te lang om gezond eten klaar te maken

- gezond eten is niet lekker

- afvallen duurt te lang

- ik ben het niet waard om af te vallen

Door hypnotherapie is het mogelijk om de overtuigingen die jij hebt over afvallen te veranderen. Het maken van de juiste beslissingen wordt door hypnotherapie  eenvoudiger waardoor het afvallen gemakkelijker gaat.

Stofwisseling

Maar ook als -waarschijnlijk door de vele afvalpogingen- je stofwisseling ontregeld is, of te traag werkt, is het mogelijk om deze met behulp van hypnotherapie weer te activeren.

Gezondere levensstijl

Hypnotherapie heeft veel voordelen voor de aanpak van overgewicht. Hypnotherapie zorgt voor een permanente wijziging in het doen, laten en denken van mensen met overgewicht. Hypnotherapie zorgt niet alleen voor een gezondere levensstijl, het zorgt ook voor een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. 

Opbellen