ESTHELIGNE 

Hypnotherapie en hypnose


Wat is hypnose?

Het woord hypnose is afgeleid van het Griekse woord ‘hypnos‘, dat ‘slaap’ betekent. Hypnose is echter geen slaap, maar een trance, een vorm van bewustzijn waarbij je volledig geconcentreerd en in diepe ontspanning bent.

En hypnose is niet raar, niet eng en … helemaal niet zo bijzonder. Want iedereen komt wel een paar keer per dag in een staat van hypnose. Bijvoorbeeld als je verdiept bent in een spannend boek of gefascineerd naar een film kijkt en even helemaal geen notie hebt van wat er om je heen gebeurt. Hypnose is eigenlijk een staat van diepe rust, en daarom heel prettig om te ervaren.

Het verschil tussen hypnose en hypnotherapie

Iedereen heeft wel eens iets van hypnose op de televisie gezien. Deze vorm van hypnose noem je ook wel 'showhypnose'. De hypnotiseur gebruikt hypnose om mensen te vermaken, puur voor het plezier dus.

Wanneer hypnose op een therapeutische manier wordt gebruikt, spreek je van hypnotherapie. De therapeut gebruikt hypnose dan om je te begeleiden bij de aanpak van allerlei klachten en problemen. Het gaat hierbij dus niet om het plezier maar om het feit dat hypnose kan worden gebruikt als middel om je te verlossen van fysieke en psychische klachten.

Waarom hypnose werkt

Door de toestand van verhoogde concentratie en diepe rust, krijg je gemakkelijk toegang tot je onderbewustzijn. En juist daar ligt vaak de sleutel om bepaalde problemen op te lossen: stress, onzekerheden, angsten, pijn, slapeloosheid. Met hypnose kom je los van je vaste patronen, die je weliswaar zekerheid bieden, maar ook kunnen blokkeren.

Angsten en fobieën opgelost met hypnose

Hypnotherapie kan je daarom snel verlossen van psychische en lichamelijke klachten. Mensen met soms jarenlange angsten en fobieën of met een burn-out vinden vaak baat bij hypnotherapie. Maar ook bijvoorbeeld stoppen met roken, afvallen, zoetverslaving, een positief zelfbeeld, verminderen van pijn en de virtuele maagband,  behoren allemaal tot de mogelijkheden met hypnotherapie.

Wil of kun je niet over je probleem praten?

Heb je een probleem waar je niet over kunt of wilt praten? Lees dan hier even verder. Er is namelijk een bijzondere methode waarbij ik je probleem kan helpen oplossen zonder dat je me hoeft te vertellen waar het over gaat.

 

Als jij er klaar voor bent, help ik je op weg. 

De genezing doe je zelf!


 


Opbellen