ESTHELIGNE 

 

Intensieve begeleiding zorgt voor een beter resultaat

Je wilt afvallen maar je weet niet hoe te beginnen?   Laat me even uitleggen hoe ik werk.

Stap 1

Bij het eerste contact (telefonisch/e-mail) maken we kennis. Samen  gaan we na of je bij mij aan het goede adres bent. Als  gewichtsconsulente behandel ik gezonde mensen met overgewicht. Je kunt met of zonder verwijzing van  je huisarts bij mij terecht.

Stap 2 

Het intake gesprek is de volgende stap. Dit neemt ongeveer 1-1,5 uur in beslag. In dat persoonlijke gesprek wil ik informatie van je ontvangen. Zowel  algemeen (naam, leeftijd, adres, werk) als meer specifiek (wat  is je streefgewicht, maar vooral ook wat is je motivatie). Je wordt gewogen en gemeten (gewicht, vet- en vochtpercentage, visceraal vet, spiermassa, buikomvang en BMI) en we nemen je voedingspatroon onder de loep.  Aan de hand van deze informatie werk ik een analyse en een persoonlijk advies uit. Dit schriftelijke advies wordt tijdens een vervolgconsult besproken.
Eventueel kijken we samen naar wat voor soort beweging bij je past en hoe je dit met je dagelijkse activiteiten kunt combineren.

Stap 3 

Tijdens de periodieke vervolgconsulten neem ik met je door hoe de afgelopen periode is gegaan. Ging het goed? Wanneer was het lastig? En natuurlijk kan er dieper op een bepaald onderwerp ingegaan worden. Dit kan iets zijn waar  je zelf mee zit maar het kan ook iets zijn wat mij opvalt. Tijdens het traject worden vervolgconsulten (30 minuten) afgewisseld met korte weegconsulten (15 minuten).

Je wordt tijdens alle consulten gewogen en gemeten.

Opbellen